نقد و بررسی
گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy Z Flip تک سیم کارت ظرفیت 256 گیگابایت
نقد و بررسی اجمالی Samsung Galaxy Z Flip
گوشی موبایل هوشمند جذاب «Galaxy Z Flip» سامسونگ در فوریه 2020 میلادی به بازار جهانی عرضه شد تا تنوع محصولات این شرکت کرهای را هرچه بیشتر کند. این گوشی هوشمند تاشو طراحی جدید و نوینی را دارد که آن را به محصولی خاص و تک تبدیل نموده است. در این نقد و بررسی به همراه تیم چی میخواین باشید.
نمایشگر این گوشی تاشو در حالت باز 6.7 اینچ اندازه را دارا است و در حالت بسته به راحتی در دست جا میشود. بهعلاوه، یک صفحه نمایش کوچک هم روی بدنه گوشی طراحی شده است تا زمانی هم که گوشی در حالت بسته است هم کاربر از اعلانها مطلع شود.
نمایشگر با فناوری جدید و نوین Dynamic AMOLED و تراکم پیکسلی عدد 425 پیکسل را نشان می دهد که گواه از جزئیات بالای صفحه نمایش این محصول را دارد. تراشهی Galaxy Z Flip، اسنپدراگون 855+ می باشد که به عنوان تراشهای 7 نانومتری عملکرد فوقالعاده بهینهای را دارد. این تراشه نیرومند به همراه 8 گیگابایت رم عرضه میشود و برای باز کردن چندین برنامه بهصورت همزمان، انجام کارهای روزمره و تماشای ویدئو کاملاً متناسب می باشد.
تراشهی گرافیکی از نوع Adreno 640 هم برای بازی و پخش ویدئو مناسب می باشد. دوربین قاب پشتی از دو سنسور نیرومند تشکیل شده است. سنسورهایی با رزولوشن 12 مگاپیکسلی که تصاویر عالی را به ثبت می رسانند. امکان شارژ بیسیم با سرعت بسیار بالا، پشتیبانی از فناوری شارژ سریع 15 واتی، وجود درگاه USB Type-C و باتری پرقدرت 3300 میلیآمپرساعتی از دیگر خصوصیات این گوشی جذاب کمپانی سامسونگ می باشد. این گوشی هوشمند خوشساخت با طراحی زیبا سامسونگ ترکیبی از مدرنیته و نوستالژی است و به نظر میرسد به همراه دیگر محصول تاشو یعنی Razer 2019 موتورولا، طراحی جدیدی از گوشی های هوشمند را به مخاطبان عرضه خواهند کرد.
صفحهنمایش: شیشهای به ضخامت موی انسان
گوشی هوشمند Galaxy Z Flip به بازار عرضه شد تا تجربه ناموفق و تلخ Galaxy Fold به فراموشی سپرده شود. گوشی هوشمند تاشوی جدید شرکت کرهای سامسونگ بر خلاف نمونه ناموفق پیشین به شکل عمودی بازوبسته میشود و نمایشگر شیشهای 6.7 اینچی را در اختیار کاربر قرار می دهد. اما تاشو بودن تنها خصوصیات این گوشی جدید و البته خاص و جذاب نیست. Galaxy Z Flip را باید با دقت خاصی که تنها مخصوص این گوشی خاص است، بررسی نمود؛ نه به این علت که این محصول یک گوشی هوشمند صرفاً بد یا خوب است، بلکه به این علت که در جهان گوشیهای هوشمند امروزی، Z Flip محصولی عجیبوغریب می باشد.
وقتی حرف از طراحی یک گوشی هوشمند تاشو میشود باید به دو نکته بیش از هر چیز دیگری دقت کنیم؛ لولایی که برای گوشی درنظر گرفته شده و صفحهنمایش. این دو نکته اهمیت زیادی دارند چراکه هنوز مشکل حل نشدهی گوشیهای هوشمند هستند. حتماً شاخص ترین نکته در طراحی این گوشی، نمایشگر قابل تا شدن آن است. این نمایشگر شیشهای خمشدنی، شاهکاری بینظیر از طراحی مهندسی شده است. البته بعضی از کارشناسان این بخش را خیلی کمتر از یک شاهکار درنظر میگیرند که البته دلیل مشخصی برای این موضوع وجود دارد. شرکت سامسونگ برای این که قابلیت خمیده شدن را به این نمایشگر ببخشد، آن را تا جای ممکن و تا آخرین حد نازک نموده است.
این کمپانی، ضخامت این شیشه نمایشگر را با 30 میکرون به بازار عرضه کرده است. این ضخامت به اندازه موی انسان می باشد. البته ابن نکته را هم در نظر داشته باشدکه وجود شیشهای با این ضخامت بسیار کم پیامدهای خاص خود را هم در پی دارد، چراکه هر آسیب کوچک و خراش به این نمایشگر میتواند آسیبی بزرگی به خود گوشی برساند.
سامسونگ برای حل این مشکل، یک لایه پلاستیکی را روی سطح شیشهای در نظر گرفته است. این لایه پلاستیکی بسیار نرم می باشد و اگر فلزی تیز یا ناخن را با فشار روی آن بکشید، متوجه فرورفتگی هایی خواهید شد. چنین فرورفتگی میتواند صفحهنمایش این گوشی را دچار مشکل کند. البته همچنان شرکت سامسونگ میتواند ادعا کند که با تولید اولین گوشی هوشمند تاشو با صفحهنمایش شیشهای، نام و برند شرکت را در تاریخ ثبت کند.
اگر صفحه گوشی Galaxy Z Flip را تا انتها باز کنید، با خطی افقی درست در وسط تصویر روبرو خواهید شد که در حقیقت هزینهای است که در قبال داشتن یک گوشی تاشو باید پرداخت. این نمایشگر در کنارهها با حاشیههای پلاستیکی محاصره شده است که با توجه به طراحی و علمکرد کلی گوشی نمیتوان د راین مورد به سامسونگ شکایت کرد. از لحاظ کیفیت، هیچ ایرادی به صفحهنمایش خوشساخت این محصول وارد نیست.
رنگها، نور و روشنایی به بهترین شکل ممکن در Galaxy Z Flip در نظر گرفته شده است که باعث میشود این محصول از نظر کیفیت نمایشگر حد دیگر گوشیهای پرچمدار گلکسی قرار بگیرد. البته نمایشگر این گوشی هوشمند بسیار کشیده است و همین دلیل باعث میشود زمانی که بخواهید در حالت لنداسکیپ با آن ویدئویی تماشا کنید، در هر کدام از سمتها، کمی حاشیه مشکی ببینید.
این ویژگی صد البته خوبی های خودش را هم دارد. لمس کردن نمایشگر و بهرهگیری از آن بسیار آسان و راحت شده است. شرکت سامسونگ هم ادعا نموده که ترکیب پلاستیک و شیشه، عمر کلی گوشی را می تواند بالاتر ببرد که در حال حاضر و با توجه به مدت کم حضور این گوشی در بازار، نمیتوان آن را ثابت کرد.
بدنه؛ خاص، خاص و بازهم خاص
بهد از نمایشگر، به دیگر نکته مهم در گوشی هاب تاشو می رسیم:لولاها. لولای گوشی هوشمند Galaxy Z Flip سخت و محکم است. این سختی باعث میشود که حساعتماد و اطمینان به گوشی بیشتر شود. البته همین استحکام باعث میشود که این گوشی کمی سختر باز شود. این سختی باعث میشود که نتوانید گوشی را تنها با یک دست باز کنید و مجبور شوید بیشتر اوقات گوشی را با دو دست باز کنید.
البته این ویژگی علت دیگری نیز دارد؛ با استفاده از این امکان میتوانید گوشی را به شکل نصفحه (در حالتی مانند لپتاپ) باز نمایید و با قرار دادن گوشی روی میز، به عنوان مثال مکالمه تصویری را به راحتی انجام دهید. سامسونک نام این ویژگی را «Flex Mode» گذاشته است.
اگر تمام این مشخصات را در کنار هم قرار دهیم با بهترین نمایشگر موجود در بازار دنیا برای یک گوشی هوشمند تاشو مواجه میشویم. درست است که این شرکت کرهای تمام تلاشش را انجام داده که استحکام و دوام نمایشگر تاشو زد فیلیپ را بالا ببرد اما باز اگر در محیط های کاری صنعتی فعالیت انجام می دهید و یا احتمال آسیب دیدن گوشیتان بالا است، بهتر است سراغ این گوشی نروید.
حسگر اثرانگشت و کلید تنظیم صدا در سمت راست گوشی در نظر گرفته شده است که باز کار را برای افراد چپ دست سخت می کند. از این نکته هم بگذریم به نمایشگر کوچک و دوم Galaxy Z Flip میرسیم. به نظر میرسد این نمایشگر آنقدرها هم که این شرکت ادعا می کند آنقدر مفید نیست. البته این نمایشگر جمعوجور و کوچک برای نمایش دادن ساعت مناسب می باشد و در نمایش نوتیفیکیشنها به خوبی عمل میکند. این محصول به عنوان نمایاب یا برای یافتن کادربندی مناسب برای عکس سلفی اصلاً کاربردی نیست.
دوربین؛ در نور کم عکاسی نکنید!
برای بررسی دوربینهای Galaxy Z Flip باید گفت که دوربینهای سامسونگ Galaxy S10 که بیش از یک سال پیش به بازار عرضه شدند، عملکرد بهتری دارند. البته در فرآیند و روند تولید تصویر Galaxy Z Flip تغییراتی را عمل کرده است که باعث دیده شدن جزیئات بیش از حد تصویر شده است. این جزیئات حتی زمانی که در تصویر زوم کنید همچنان قابل دیدن هستن.
از دیگر نکات مثبت گوشی تاشو این است که میتوان از دوربین های اصلی گوشی برای گرفت تصویر سلفی استفاده نمود. البته مشکلی که در تصویر ثبت شده دیده می شود، این است که این تصاویر همیشه به شکل مربع هستند و امکان تغییر نسبت تصویر در آن وجود ندارد. میتوانید با استفاده از حالت Flex Mode ( که بالاتر به آن اشاره شد) گوشی خود را روی میز قرار دهید و از تایمر برای گرفتن عکس استفاده کنید (در حالی که از امکان استفاده از نمایشگر دیگر برای دیدن کادر را دارید) که امکانی بسیار خوشایند و جذابی است.
در همان حال میتوانید از دوربین سلفی هم استفاده نمایید که تصاویر بسیار مطلوبی را برای کاربر ثبت می کند. این تصاویر سلفی آنقدر رضایتبخش هستیند که از دیدن تصویر نهایی شگفتزده خواهید شد.
همانطگونه که اشاره شد، تصاویر نهایی ثبت شده گوشی Galaxy Z Flip پروسه شده است اما همچنان مانند دیگر دوربین های گوشیهای هوشمند پرچمدار در نور مطلوب خروجی عالی هم دارد. اما وقتی که نور کم باشد نمیتوان انتظار زیادی از این محصول را داشته باشید. به خصوص اگر بخواهید در نور کم از یک شیء در حال حرکت عکاسی را ثبت کنید که نتیجه آن تصویری بدون جزئیات خواهد شد. اگر با گوشیهای هوشمند جدید شرکت سامسونگ کار کرده باشید، خواهید دید که خروجی دوربین فیلیپ زد هم به خروجی Galaxy S10e شباهت زیادی دارد.
عملکرد؛ هرآچه از یک پرچمدار انتظار دارید
برای گوشی Galaxy Z Flip، سامسونگ یک باتری 3300 میلیآمپرساعتی را در نظر گرفته است که نتیجه مطلوبی را دارد. باتوجه به میزان مصرف نمایشگر و تراشه، این باتری میتواند تا حدود 4-5 ساعت استفاده مداوم از نمایشگر را برای کاربر به ارمغان آورد. این بدین معنی می باشد که میتوانید روی بیش از یک روز عمر باتری حساب کنید. این میزان از باتری برای یک گوشی کوچک و نازک بسیار مطلوب است. امکان شارژ بیسیم هم در این محصول فوقالعاده است و بار دیگر از محصولی بالارده خبر می دهد.
در خصوص عملکرد Galaxy Z Flip سامسونگ باید گفت که همه خصوصیاتی که از یک گوشی بالارده و پرچمدار معمول بازار انتظار دارید را میتوانید در آن ببینید. سرعت انجام وظایف در این محصول سامسونگ بسیار بالا و متناسب است که البته دلیل آن تراشه پرقدرت اسنپدراگون 855 Plus است.
0دیدگاه کاربران